Моє фото
Вітаю усіх! Я - Наталія Коротка або Калина (Kalina) - дизайнер, архітектор, садовод. І рада, що Ви завітали до мене :-).

Translate

пʼятницю, 30 вересня 2016 р.

Handmade 09/2016

Ви ще не знаєте чим зайнятися завтра? Тоді підказую - відвідайте чергову виставку-ярмарок HANDMADE 2016 що проходить в виставковому комплексі на Лівобережній в м. Києві.
На цей раз, думаю, вона Вас не розчарує.
Чим же ця відрізняється від попередніх? Та майже нічим супероособливим, але є кілька позитивних моментів, які впливають на гарний настрій. По-перше це гарно організована експозиція, по-друге - широкі проходи!, і по-третє - різноманітніть рукотворчих напрямків і задовільнення багатьох "хендмейдерів"). На цей раз тут і шиття, і вишивання в різних техніках, і в"язання, і скрап, і все тих хто хоче придбати якусь оригінальну річ ручної роботи. А ще можна покуштувати різні продукти малого виробницва ;-))).
Зазвичай в мене йшло, ну від сили, півгодини, щоб обійти і все роздивитися. А тут майже в четверо більше часу.
Основна ціль була ознайомлення з новими тенденціями на вишивальному ринку. Нових цікавинок-матеріалів та різних "гаджетів" не спостерігалося (а ті що попали в поле зору на жаль мають свої недоліки, але про це іншим разом). Але порадували наші виробники наборів для вишивки.
Хто там зволікав що "Нова Слобода" ігнорує наші виставки? Ось вам-нам, як кажуть "розпищіться і отримайте")))

Перше місце за оригінальність павільону і креативності матеріалу.
Якщо згадати з чого вони починали (а це були друковані "болванки" для вишивки ікон) і що мають на данний момент - прогрес явний і доказовий.




Застосування нових матеріалів (пластикові та пробкові основи,), використання не хрестикових технік вишивання і нових форм, оригінальні набори для створення ляльок.


Інші виробники теж не розчарували. По-тихеньку розвивають нові напрямки.
"Чарівна мить". Давно не радувала цікавими роботами. І от нарешті





І "Марічка" теж порадувала новими техніками (не тільки ж бісером і стрічками бавитися ;-)))



ВДВ пропонує контурну вишивку, і вишивання пайєтками (не моє, але все одно ж - нове)




Розчарували декілька виробників наборів. Не буду їх називати, але скріни, замість відшитих зразків на обкладинці це не модно, і навіть образливо для споживача. Де гарантія що я отримаю той результат який намальований на картинці. "Кіт в мішку".
Хоча один виробник все ж по-троху виправляється ;-). Хоча б на стенді можна було побачити відшиті роботи. І по правді вони порадували: 




Лишається одне бажання. Щоб наш вишивальний ринок і в подальшому розвивався і створював нові креативні ідеї.

Трошки більше можете подивитися в альбомі (але основні враження викладені вище ;-))).

Приємних вражень і придбань!




13 коментарів:

  1. Привіт, цікаво б було б побачити в живу. Я чесно ніколи нашими виробниками не захоплювалась, незнаю в чому причина, постійно находила онлайн шось більш цікаве і доступне, я починала з вишивки в журналі чи газеті, в них є свої "пріколи" в які вникаєш після кількох років вишивки і нарешті розумієш що в цьому дизайні не так. Але так і залишилась любителем-вишивки з журналу) Ніколи не мала справи з укр виробником нажаль-от від трьох сов і останнього лавандового поля яб таки не відмовилась,Хто автор сов, незнаєш часом?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Був період у наших виробників, з мого погляду, колидійсно нічого цікавого не випускали. Маю надію на подальший прогрес. Троє совенят від "Чарівної миті". Видно анонс, бо на сайті їх не бачу. На лавандове поле звернула увагу завдяки через двох відвідувачок), які стояли і обговорювали його. Це молода фірма "Оланта". Побачила їх вперше. І щось не знаходжу по них ніякої інформації. Але відшиви в них цікаві.

      Видалити
    2. Наталя, Оланта - не молодая фирма. Это был большой стенд "Картины бисером" + Оланта. Подразделение от Картин бисером - но для вышивки крестом. Как у нас в Маричке есть вышивка бисером, есть лентами, есть нитками. Но мы выпускаемся под одной торговой маркой, они ввели новую. Ну и правильно, как же под названием "Картины бисером" выпускать крестик? :)

      Видалити
    3. Дякую за пояснення). Звернула на їх увагу через деякі якісні роботи. І Вам "так тримати", бо хочеться на нашому ринку бачити більше різномаїття різних технік. З таки величезним багатим історичним багажем тільки "хрестик" печалить.

      Видалити
  2. Наталі, дякую за твої враження. Як мені сказали весною, у "Нової Слободи" в приоритеті саме осінні виставки Експо, коли я була занедоволена їхньою відсутністю.
    Мене дуже порадували "Марічка" і "ОланТа"! І "Волшебная страна" новинками - магнитики-міста, гарно придумали.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Наталю, звертала основну увагу на вишивку нитками. До бісеру і його похідних в мене упереджене ставлення. АЛе ще чим вразила "Нова слобода" це кругове шиття... хрестиком! Рве шаблони його чіткої геометричності. Я просто за це вдячна її дизайнерам. У "Марічки" сподобалися пару робот стрічками (за моїм смаком).

      Видалити
  3. Дякую за прогулянку виставкою. Цього року не була на ній, тож із задоволенням прогулялась

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Наталю, будь ласка. На жаль це тільки малий відсоток представленого

      Видалити
  4. Виставка мені такж дуже сподобалась, хоч і не купувала нічого, крім однієї листівки від Лука-С.

    З посиланням на альбом щось не так - не відкривається, пише помилка 404...

    ВідповістиВидалити
  5. Я там зволікала, що "Нова Слобода" ігнорує наші виставки ))) Молодці, що знайшли сили та кошти, щоб взяти участь в двох виставках :). Я як активний споживач це дуже ціную)))

    ВідповістиВидалити