Моє фото
Вітаю усіх! Я - Наталія Коротка або Калина (Kalina) - дизайнер, архітектор, садовод. І рада, що Ви завітали до мене :-).

Translate

середу, 7 травня 2014 р.

Мережка та люстерко.

Сьогодні хочу Вам представити дві нові розробки для творчого видання.
Вже давно хотіла спробувати освоїти таку традиційну декоративно-вишивальну техніку як мережка. Навіть не дивлячись на те що вже равно не боюся "різати" тканину, я мережку трохи побоювалася. Аж раптом не вийде. Але як говориться "око боїться - руки роблять". Так вийшло і тут, саме найкропітливіший процес вишов з закріплення ниток тканини. Спочатку задумала закріпити класичним чином - обметати. Але потім згадала, що десь бачила як закріпють обрізну нитку - наче тчеш полотно, тільки в зворотньому напрямку. Цей прийом і постаралася описати та показати для Вас на сторінках видання. Процес з нешвидких, але результат дуже потішив. Як і заплітання мережки, що виявився дуже швидким та цікавим). Малюнок задумувався для прикрашання обкладинки  зошита, але в результаті отримала універсальний визерунок. Це було дуже зрозуміло, коли вже готову вишивку приклала до грудей чоловіка))). Я думаю Ви зрозуміли про що маю мову ;)).
Готова робота має невелику, так звану "фішку": вона виконана з льону: тканина, нитки ДСМ.
Обкладинка для зошита А6.



З приводу ниток ДМС льон. Міцність ниток визначалася.... кольором. Самі найміцніші виявилися рожеві відтінки, а от блакитні та бузкові весь час намагалися "розлізтися", требе весь час контролювати скрутку нитки. Вишивка виконувалася на льняній тканині Цвейгард. Як тканину-партнер (рожева) використала "Житомирський льон", в них дуже зараз гарний вибір (хоча мої лежали вже років з два в запасниках))).

Невеличке люстерко (в діаметрі всьго 7 см).
Колись подібним способом вже оформлювала звичайнісеньке кишенькове дзеркальце. Спосіб простий, але трохи кропіткий. Але повірте результат того вартий)).


 Схеми та майстер-класи до виготовлення подібних речей Ви можете знайти на сторінках "Все о рукоделии": обкладинка № 4/14, люстерко - №3/14

Приємного Вам рукоділля!

23 коментарі:

  1. З нетерпынням чекаю вихід журналу! Дуже хочеться такий же блокнот зробити. Цікаво, получиться в мене чи ні :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Алла, якщо не буде получатися - звертайся, будемо викручувати))).

      Видалити
    2. Номер 4/14 ще не вийшов? Не знааєш?

      Видалити
    3. На жаль не знаю. Але анонс на сайті вже бачила.

      Видалити
  2. Відповіді
    1. Яна, спасибо! (где тут смайлик передающий пламенный привет))).)

      Видалити
    2. Калина где вы пропали?я вам на електронку писала а ответ не пришел!!очень хотела чтоб вы поделились схемкой ледяная конфетка которая на форуме вышивалочка!я хотела скачать а ссылки не открываются !отзовитесь!!!!!!!!!!!!!!!!!!спасибо!!!кстати обложка супер!!

      Видалити
    3. Ольга, добрый день! К сожалению дизайн "ледяной конфетки" не распостраняется, т.к. авторское право на него переуступлено журналу "Все о рукоделии". Вы можете обратиться в редакцию и приобрести номер с опубликованным дизайном (если не ошибаюсь это №6 за 2012).

      Видалити
  3. Яке ж воно в тебе усе гарненьке!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так у вас може вийте не гірше ;-))

      Видалити
    2. Ну я ще мережку навіть не пробувала - вийде журнал і буде в мене прем"єра:):):)

      Видалити
  4. очень красиво!!зеркальце вообще бесподобное!

    ВідповістиВидалити
  5. Наташенька, уже видела фото зеркальца на страницах журнала - запало в душу)) теперь хочу такое сотворить на подарок))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Це для мене самий найбільший комплімент: коли з"являється бажання творити).

      Видалити
  6. Наталя,яі цікаві речі в тебе вийшли!! с задоволенням роздивлялась кожну детальку!! Як же я люблю прорізну вишивку,виглядає шикарно!

    ВідповістиВидалити
  7. Ната, рассматривала и получала неземное удовольствие! И это от фото! Представляю, каково наяву!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Наташа, это профессиональная съемка их немного приукрасила, а в жизни они чуть попроще смотрятся, за счет материалов) (ну и размеров)).

      Видалити
  8. Классные штучки! Давно мечтаю зеркальце сделать, только все никак не решу какое именно)) Надо купить журнал, вдохновиться)))

    ВідповістиВидалити
  9. Очень красиво, обложка строгая и лаконичная, зеркальце - прелесть!

    ВідповістиВидалити